Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2016 10:59 - Сирия - стария сценарии с нови актьори
Автор: ivanov85 Категория: Политика   
Прочетен: 407 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.06.2016 11:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Не ви ли напомня конфликта в Сирия събитията случили се преди около 20 години в Западните Балкни. Разбира се в Сирия външната намеса беше по отигран сценарии, много по-ефективна и бърза.

Oт просперираща страна с достатъчно природни ресурси за да осигури добър живот на гражданите си се превърна в ад под небето. В последните дни говорих с много сирийци и всички бяха единодушни, че е била нужна промяна, но това което се случи е било прекaлено крайно.

За пореден път виждаме как шепа хора, сдобили се с власт по един или друг начин, уреждат взимоотношенията си с цената на хиляди невинни животи. Не говоря само за ранените и убитите в кофликта, а и за няколкото поколения след това, които ще износят на гърба си последиците. Медиите в опитите си да създадат сензация, загърбват реалността и пришиват на сирийците бягащи от конфликта всякъкви етикети, но те са хора като нас. Сирийския народ не е искал тази война, те бяха захвърлени в нея, по най-грозния начин, заради уреждане на чужди сметки. Сирийците не искат да бягат от страната си, те я обичат и не рядко говорят за случващото се там със сълзи на очи. Те не искат да изоставят родината си, небягат заради пари или по-добър живот, заразлика от хилядите икономически имигранти заляли Евриопа и представящи се сирийци.

Така беше и на балканите когато разделиха и учуждиха един народ, за да могат други да прокарат интересите си и да не позволят на една голяма и просперираща държава да избира сама съдбата си. За да не съществува друга гледна точка.

В същото това време Европа с нейните псевдо ценности, които съществуват май само в евро парламента, е сляп и глух съучастник и както винаги реагира с чудовищно закъснение. Само констатира случшащото се. Понякога имам усещането, че евродепутатите живеят в друго измерение и са загубили реалното усещане какъв е реалния живот и какви са последиците от тяхната неефективна политика. За тях всичко се измерва в бюджети и санкции. А хората през това време страдат, напускат домовете си, умират. Сякаш човешкия живот няма никаква стойност.

Както каза един мой приятел, сириец, никоя страна не е застрахована от ужаса на конфликта. Той ми сподели, че година-две преди конфликта когато се заговорело за подобена война в Сирия всички са реагирали с надсмешка и са били убедени, че това е невъзмовно, но на хиляди километри от там е било взето друго решение.



Тагове:   политика,   бежанци,   Сирия,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanov85
Категория: Политика
Прочетен: 15092
Постинги: 9
Коментари: 9
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930